Çevresel sanitasyonun 5 ana özellikleri

1. Platerite

Çevredeki çeşitli faktörler (fizik, kimyasal, biyolojik ve toplum tek başına var değil, birbirlerine bağımlı olmak, birbirlerini etkilemek ve birbirine birbirine bağlamak.Örneğin, karbon, oksijen, azot, kükürt ve çevredeki diğer maddeler, küresel döngü ile genel ortam arasında ayrılmaz bir bağlantıya sahiptir. ) ve diğer giren tabakalar, güçlü ultraviyole radyasyonunu engelleme ve ozon tabakasının kömür, petrol ve diğer enerjinin korunmasını zayıflatan ozon tabakasının yok edilmesine yol açar; Atmosferdeki karbondioksit, dünyanın ortalama sıcaklığının artmasına neden olmuştur.Bu durumlar, belirli bir çevresel faktörlerdeki değişikliklerin genel çevre ile yakından ilişkili olduğunu göstermektedir.Bu nedenle, insanlar medeniyet yaratırken, kaynakların makul gelişimine ve bilimsel kullanımına tam olarak dikkat etmeli, sosyal davranışlarını ayarlamalı ve standartlaştırmalı, çevreyi korumalı ve sağlığı korumalıdır.

2. Bölgesel

Genel özelliklere ek olarak, çevre ayrıca bölgesel özelliklere sahiptir.Örneğin, fabrika ve madenler tarafından taburcu edilen zararlı atık suyun su sisteminin kirliliği üzerindeki etkisi, çoğunlukla belirli bir alt kıyı bölgesinin çevresi ve sakinleri ve fabrika ve madenler tarafından boşaltılan zararlı gazların etkisi ile sınırlıdır. Atmosferik kirliliğe göre çoğunlukla merkez olarak fabrikayı ve madenleri etkilemektedir (özellikle rüzgar alanları bölgelerdir.) Çevresel kalite ve sakinlerin bölgedeki sağlığı.Başka bir örnek, doğal salgın (biyolojik) yerel hastalıklar (gexicity) yerel hastalıklar da katı lokal salgın hastalıklara sahiptir. Doğal salgın lokal hastalığın bölgesel özellikleri.Kimyasal element lokal hastalıklarının bölgesel özellikleri, jeolojik jeoloji gibi doğal faktörlerin dağılımı ile belirlenir ve jeomorfik elementlerin toprak kabuğu üzerindeki dağılımı tekdüze değildir, bu nedenle belirgin bölgesel özellikler sunarlar.

Üçüncüsü, daha fazla değişkenlik

Çevresel faktörlerin değişkenliği, doğa ve biyolojik dönüşüm ve insanların sosyal davranışları altında çevrenin iç yapıdan dış duruma değişmesini ifade eder.İnsanların çevresel değişkenliğin özelliklerini anlamasının önemi, doğanın ve doğanın doğasının aktif ve koordineli hareketini teşvik edebilmesidir, böylece çevresel değişikliklerin insanların hayatta kalması ve gelişimine elverişli olması, azaltılması ve azaltılması ve Olumsuz çevresel faktörlerin rolünü ortadan kaldırın, çevresel bozulmayı ve sağlığın korunmasını önleyin.

Dördüncü, biyolojik zenginleştirme

Organizma konsantrasyonu olarak da bilinir, belirli bir konsantrasyon elementini çevredeki ortamdan çok düşük bir konsantrasyona sahip veya yavaş yavaş biriktirme işlemini ifade eder, böylece organizmadaki element veya bileşiğin konsantrasyonu, çevredeki konsantrasyonun konsantrasyonunu aşar.BioFEX derecesi, zenginleştirme katsayısı, yani belirli bir elementin oranı veya biyolojik büyüme ortamındaki biyolojik büyüme ortamında maddelerin ayrışması zorluğunun oranı ile temsil edilir.Bu katsayı, farklı yaratıkların çevredeki elemanların, fizyolojik ve biyokimyasal özellikler ve çevresel faktörlerin tipi ve konsantrasyonu ile ilişkilidir.Raporlara göre, deniz suyu, planktonun zenginleşmesinden sonra 0.00005 ppm konsantrasyonu ile kirlenir; 2,07 ppm (yaklaşık 40.000 kez zenginleştirilmiş) ve balıklar nihayetinde, kuşun vücudunda zenginler 75.5 ppm kadar yüksek olabilir (yaklaşık 1 milyon kez). kuşlar.

Biyo -kesimler: ① Çevresel kimyasal maddeler çeşitli organizmalar tarafından kolayca emilir; Gıda zinciri (biyolojik sistemdeki çeşitli organizmalar, maddeleri ve enerjiyi adım adım besleme ve beslenme ve birbirine bağımlı zincir ilişkileri ile adım adım ileten. Gıda zinciri olarak adlandırılır).

5. Çevresel kendini saflaştırma

Fiziksel, kimyasal veya biyolojik faktörlerin etkisi altında kirleticilerin konsantrasyonunu veya toplamını azaltma sürecini ifade eder.Farklı çevresel yapı ve durum nedeniyle azalma hızı ve miktarı farklıdır.Çevresel benliğin, çevresel kirleticilerin kendisini (fiziksel saflaştırma, kimyasal saflaştırma ve biyolojik saflaştırma) kullanarak çevre kirleticilerini ortadan kaldırmanın önemli bir yoludur (bkz. Çevre Kirliliği Bu bölümün 4. Bölümü).

Fiziksel saflaştırma seyreltme, karıştırma, türbülans, difüzyon, uyum, yerleşim, dalgalanma ve dispersiyon içerir.Fiziksel saflaştırma yeteneğinin gücü ve zayıflığı, çevrenin fiziksel koşullarına (sıcaklık, akış, akış, rüzgar hızı, yağış, vb.) Bağlıdır ve kirleticilerin kendilerinin fiziksel özelliklerine (oran, form, parçacık boyutu, vb. ).Kimyasal saflaştırma oksidasyon ve indirgeme, bileşik ayrışması, adsorpsiyon, nötralizasyon vb.Çevrenin kimyasal koşulları (asit ve alkali, oksidasyon ve azaltma potansiyeli, sıcaklık, kimyasal bileşen vb.) Ve kirleticilerin kimyasal özellikleri kimyasal saflaştırma üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.Biyolojik saflaştırma biyolojik absorpsiyon, bozulma ve dönüşümü içerir, bitkiler toprakta fenolleri ve siyanürü emebilir ve foenix lotus, su gövdesindeki cıvıltı, kadmiyum, arsenik ve diğer kirleticileri emebilir. , Kök mikroorganizmaları kanalizasyonda organik maddeyi bozabilir, siyanokilleri karbondioksit ve suya ayırabilir; Maddeler metan, hidrojen sülfür, sülfol, amonyak, karbondioksite vb.Biyolojik absorpsiyon, ayrışma ve dönüşüm yoluyla kirleticilerin (organik maddeler) inorganizasyonu süreci biyolojik saflaştırmayı saflaştırmanın ana yoludur.Ek olarak, organik humus humus (toprak mikroorganizmalarının humusa ayrışması ve sentezi de vardır, şu anda patojenik mikroorganizmalar ve parazitik yumurtalar ölü kül) vb.

You May Also Like

More From Author